Ябълкова баница с канела и пудра захар
Необходими продукти:
200 грама маргарин
брашно (колкото е необходимо)
1 чаена чаша захар на пясък
1 чаена чаша сметана
2 яйца
сода (1/2 чаена лъжица), изгасена в оцет
4 - 5 ябълки
канела на вкус
пудра захар (за поръсване)
Начин на приготвяне:
Разбийте маргарина със захарта до получаването на пухкава маса, добавете яйцата, сметаната, и содата, изгасена в оцета. Разбъркайте всичко добре и сложете толкова брашно, колкото е необходимо, за да се получи еластично нетвърдо тесто.
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семките, нарежете на кубчета. Прибавете ги към тестото заедно с канелата. Сложете го във форма, подмазана с масло и поръсена със сухари, оставете да се пече в продължение на около 20 - 25 минути при температура от 200 градуса.
Готовата баница поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
КУБА ROYAL ДЕО СПРЕЙ ЗА МЪЖЕ 200 мл
НовВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
БОЛСИУС TRUE SCENTS АРОМАТЕН ВОСЪК ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 6
НовЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БИОПРОГРАМА
ЧАЙ ФИЛТЪР КОЛЕДЕН * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Диета с ябълки за 7 дни
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Тутманик
- Бюрек със сирена, копър и чесън
- Отслабване с мед и канела
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
Коментари към Ябълкова баница с канела и пудра захар