Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Щрудел със сьомга и кисело зеле

Щрудел със сьомга и кисело зеле

Щрудел със сьомга и кисело зеле - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 1 малка глава лук
  • 100 грама масло
  • 3 супени лъжици олио
  • 700 грама кисело зеле
  • 10 грама семена копър или резене/фенел
  • захар, сол
  • 700 грама пушено филе сьомга

За соса:

  • 230 милилитра готварска сметана с масленост 33%
  • 50 грама хрян
  • сол


Начин на приготвяне:

Размразете тестото в хладилника (това ще отнеме 12-14 часа), не го изваждайте от опаковката, докато стане време да оформяте щрудела.

Лука нарежете на малки кубчета, изпържете ги в смес от 2 супени лъжици олио и 1 супена лъжица масло. Когато стане прозрачен, добавете накълцаното кисело зеле, семената копър, малко сол, захар и задушете за 10 минути.

Разтопете 3 супени лъжици масло в тиган, сгорещете добре и тогава прехвърлете в него зелето. Разбъркайте.

Останалото масло разтопете в освободения съд.

Разрежете филето риба напречно през средата. Върху кърпа тестото, намажете го с масло, разпределете зелето, като оставите 3 сантиметра свободно пространство от всички краища. След това сложете сьомгата и сгънете свободните краища на основата върху плънката. Намажете тестото с масло и навийте руло. Сложете го в тава върху лист пергаментова хартия, повърхността намажете с масло и направете разрези по нея.

Изпечете щрудела във фурната за 25 минути на 180-190 градуса, като 5 минути преди да е напълно готов, още веднъж внимателно намажете с масло.

Разбийте с миксер сметаната заедно с хряна и сол на вкус. Когато щруделът се охлади малко (около 10 минути), сервирайте го с този сос.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиХранене при...