Шоколадов хумус с ванилов аромат

Необходими продукти:
- 420 грама консервиран нахут (1 кутия)
- 1/2 чаена чаша кленов сироп
- 3 супени лъжици какао на прах
- 1/2 чаена лъжица готварска сол
- 2 супени лъжици кокосово масло (разтопено)
- 1/4 чаена лъжица екстракт ванилия
- 1/4 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица нарязан, начупен или настърган шоколад, може шоколадови капки
- мъничко канела
- плодове за украса
Начин на приготвяне:
Смесете нахута с какаото, добавете кленовия сироп, канелата, солта, кокосовото масло и ваниловия екстракт.
Разбийте всичко с помощта на кухненски робот или друг подходящ уред. Когато получите еднородна каша, започнете да наливате по малко вода, без да спирате да разбивате, докато достигнете желаната консистенция.
Готовия хумус прехвърлете в подходяща за сервиране купа, украсете със сезонни плодове по избор и натрошен шоколад (или шоколадови капки).
Хумусът е паста от нахут, която традиционно няма сладък вкус, но тази интересна интерпретация определено си заслужава.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Студено мляко с шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт от извара с шоколадов пълнеж и овесени ядки
- Десерт от извара с банани и шоколад
- Шоколадово желе с прясно мляко
Коментари към Шоколадов хумус с ванилов аромат