Шоколадов хумус с ванилов аромат
Необходими продукти:
- 420 грама консервиран нахут (1 кутия)
- 1/2 чаена чаша кленов сироп
- 3 супени лъжици какао на прах
- 1/2 чаена лъжица готварска сол
- 2 супени лъжици кокосово масло (разтопено)
- 1/4 чаена лъжица екстракт ванилия
- 1/4 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица нарязан, начупен или настърган шоколад, може шоколадови капки
- мъничко канела
- плодове за украса
Начин на приготвяне:
Смесете нахута с какаото, добавете кленовия сироп, канелата, солта, кокосовото масло и ваниловия екстракт.
Разбийте всичко с помощта на кухненски робот или друг подходящ уред. Когато получите еднородна каша, започнете да наливате по малко вода, без да спирате да разбивате, докато достигнете желаната консистенция.
Готовия хумус прехвърлете в подходяща за сервиране купа, украсете със сезонни плодове по избор и натрошен шоколад (или шоколадови капки).
Хумусът е паста от нахут, която традиционно няма сладък вкус, но тази интересна интерпретация определено си заслужава.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Коментари към Шоколадов хумус с ванилов аромат