Шоколадов сос за десерти и плодове

Необходими продукти:
1/2 чаена чаша течна сметана
2 супени лъжици прясно мляко
50 грама размекнато масло
1 чаена чаша пудра захар
2 жълтъка
250 грама черен шоколад
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Налейте прясното мляко, добавете маслото и разбъркайте.
Изсипете пудрата захар в получената смес, налейте сметаната, разбъркайте и затоплете. Тогава сложете жълтъците, отново разбъркайте и сосът е готов.
Той е подходящо допълнение към плодове и различни десерти.
Добър апетит!
Снимки: salatprosto.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Полезна ли е заквасената сметана
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадово-млечен ликьор
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Умерената консумация на шоколад по време на бременността е от полза за растежа и развитието на плода
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
Коментари към Шоколадов сос за десерти и плодове