Шоколадов сладкиш
Необходими продукти:
125 грама брашно
250 грама захар
1/4 ч. л. бакпулвер
4 яйца
200 грама орехи
250 грама масло
200 грама тъмен шоколад
45 грама какао
ванилия
сол
Начин на приготвяне:
Смелете орехите и ги запечете без мазнина, за да получат приятен аромат.
Нарежете маслото на кубчета, начупете шоколада на парчета и ги разтопете на водна баня, разбърквайки.
Разбийте яйцата със захарта. Към брашното прибавете бакпулвера, сол, ванилията и какаото. Смесете брашното с яйцата и разбъркайте всичко добре.
Застелете съда за печене с хартия, намажете с мазнина и внимателно поставете тестото. Сложете във фурната и печете около 40 минути на 200 градуса. Може да проверявате дали десертът е готов с помощта на клечка за зъби.
След като се изпече, намажете с разтопения шоколад и поръсете с орехите. 100% шоколадова наслада!
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Ябълков сладкиш с грис
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
Коментари към Шоколадов сладкиш