Шоколадов пудинг с киноа и банан
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша киноа - измита и прецедена
- 3 чаени чаши кокосово мляко
- 2 1/2 супени лъжици какао
- 1/3 чаена чаша захар
- 3 малки банана - нарязани
- 1 1/2 супена лъжица мед за сервиране
Начин на приготвяне:
Киноата заедно с кокосовото мляко, захарта и какаото сложете в касерола на котлона. След като заври, намалете температура и оставете да къкри 15 минути, докато киноата се свари напълно, а течността се абсорбира. Оставете да се охлади.
Разделете киноата в 6 чашки и приберете в хладилник, за да стегне.
При сервиране сложете резни банан отгоре и полейте с мед.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Шоколадов пудинг с киноа и банан