Шоколадов ликьор

Необходими продукти:
200 милилитра водка
300 милилитра сметана с масленост 33 - 35%
50 грама (или повече) шоколад - най-добре е да бъде млечен
4 супени лъжици кафява захар (може и обикновена бяла) или на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете сметаната със захарта и сложете на котлона да заври и захарта да се разтопи. След това свалете от огъня, добавете шоколада (начупен на парчета) и бъркайте до еднородност на консистенцията. Изчакайте да изстине напълно, налейте водката и... това е.
Ликьорът се съхранява в хладилник в продължение на 30 дни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Студено мляко с шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Направете си напитка с уникални лечебни свойства от мляко, мед, ванилия и канела
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
Коментари към Шоколадов ликьор