Шоколадов ликьор
Необходими продукти:
200 милилитра водка
300 милилитра сметана с масленост 33 - 35%
50 грама (или повече) шоколад - най-добре е да бъде млечен
4 супени лъжици кафява захар (може и обикновена бяла) или на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете сметаната със захарта и сложете на котлона да заври и захарта да се разтопи. След това свалете от огъня, добавете шоколада (начупен на парчета) и бъркайте до еднородност на консистенцията. Изчакайте да изстине напълно, налейте водката и... това е.
Ликьорът се съхранява в хладилник в продължение на 30 дни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ДИАБЕТИЧЕН ШОКОЛАД ФИНЕС НАТУРАЛЕН 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Как да направим есенните напитки по-здравословни
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Как безалкохолното 7-UP става популярен лек за депресия през 30-те
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Коприва
Коментари към Шоколадов ликьор