Шоколадов кекс без брашно с малини
Необходими продукти:
- 170 грама безсолно масло, нарязано на малки парченца
- 340 грама черен шоколад, начупен на едро
- 6 големи яйца със стайна температура
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/2 чаена чаша захар
- щипка сол
За гарниране:
- какао на прах
- пресни малини
Начин на приготвяне:

- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Подмажете с масло кръгла тавичка с приблизителни размери 23 сантиметра.
- Смесете шоколада и маслото в огнеупорна купа и ги разтопете над тенджера с вряща вода. Купата не трябва да докосва водата.
- В друга купа разбийте яйцата със захарта, ванилията и солта за около 5-8 минути до гладък и плътен крем.
- Внимателно добавете охладената шоколадова смес и разбъркайте, за да се разпредели равномерно.
- Изсипете кексовото тесто в подготвената тавичка и печете около 35-45 минути.
- Изчакайте да се охлади напълно, преди да го прехвърлите върху поднос с подходяща големина.
- Поднесете шоколадовия кекс поръсен с какао и гарниран с пресни малини.
Да ви е сладко!

Снимки: wickedspatula.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ НАСИПЕН ЧАЙ CLEOPATRA’S NIGHT ДОЙПАК 250 г + филтър * 50
НовВИРУМИНИ ФИЛТЪР * 120
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО - СПРЕЙ SPF 30 150 мл
ЛУМЕНЕ ВЕГАН CC КРЕМ АБСОЛЮТНО СЪВЪРШЕНСТВО 7 В 1 SPF20 MEDIUM 30 мл
АЛВЕО СИЛ капсули * 20 ТИЙМПРО
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Кекс с червени боровинки
Коментари към Шоколадов кекс без брашно с малини