Малинов десерт верини с шоколадов крамбъл и крем маскарпоне
Необходими продукти
За шоколадовия крамбъл:
45 грама брашно
45 грама захар
5 грама какао
40 грама масло
За сметановия слой:
140 грама течна сметана за разбиване
100 грама маскарпоне
За малиновия слой:
200 грама малиново сладко
40 грама шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и какаото, към тях прибавете студеното масло, нарязано на парчета и нарежете с нож до получаване на трохи или използвайте блендер. Разпределете върху лист пергамент и приберете във фризера за половин час. След това изпечете за 12-15 минути във фурната при 170 градуса.

Сметаната разбийте, докато се получи мек крем, който смесете с маскарпонето. Разбийте двата продукта с миксер или с тел за разбиване на яйца. Ако използвате миксер, необходими са 30 секунди на ниска скорост, за да се получи еднородна комбинация, с която напълнете сладкарски шприц.

В подходящи купички разпределете шоколадовия крамбъл, върху него - слой от крема, завършете с малиново сладко (може пресни малини, в зависимост от сезона).

Украсете десерта с настърган шоколад.

Добър апетит!
Снимки: vinogradinka.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ВИРУМИН ФИЛТЪР * 120
БИОХЕРБА СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО - СПРЕЙ SPF 25 150 мл
ЛУМЕНЕ ВЕГАН CC КРЕМ АБСОЛЮТНО СЪВЪРШЕНСТВО 7 В 1 SPF20 FAIR 30 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ FLOWERS AND TEA SPRING 12 ВИДА * 5
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Малинов десерт верини с шоколадов крамбъл и крем маскарпоне