Малинов десерт верини с шоколадов крамбъл и крем маскарпоне

Необходими продукти
За шоколадовия крамбъл:
45 грама брашно
45 грама захар
5 грама какао
40 грама масло
За сметановия слой:
140 грама течна сметана за разбиване
100 грама маскарпоне
За малиновия слой:
200 грама малиново сладко
40 грама шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и какаото, към тях прибавете студеното масло, нарязано на парчета и нарежете с нож до получаване на трохи или използвайте блендер. Разпределете върху лист пергамент и приберете във фризера за половин час. След това изпечете за 12-15 минути във фурната при 170 градуса.
Сметаната разбийте, докато се получи мек крем, който смесете с маскарпонето. Разбийте двата продукта с миксер или с тел за разбиване на яйца. Ако използвате миксер, необходими са 30 секунди на ниска скорост, за да се получи еднородна комбинация, с която напълнете сладкарски шприц.
В подходящи купички разпределете шоколадовия крамбъл, върху него - слой от крема, завършете с малиново сладко (може пресни малини, в зависимост от сезона).
Украсете десерта с настърган шоколад.
Добър апетит!
Снимки: vinogradinka.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ КРЕМ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!УРОБИОТИК ФОРТЕ саше * 30
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА DELEGATE 100 мл
СИРОП ОТ МАЛИНА ОТ ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН 285 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Чийзкейк в чашка
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадово-млечен ликьор
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Малинов десерт верини с шоколадов крамбъл и крем маскарпоне