Шоколадови бонбони с крем и ядки
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши пудра захар
- 1 чаена чаша натрошени орехи /или други ядки по избор/
- 1/2 чаена чаша подсладено кондензирано мляко
- 1/4 чаена чаша омекотено масло
- 3 чаени чаши настърган шоколад
- 2 супени лъжици подсладено кондензирано мляко
- натрошени ядки или парченца шоколад за декорация
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете пудрата захар, орехите, млякото и маслото.
- Размесете добре и оформете малки топки с диаметър около 2-3 сантиметра.
- Подредете върху тава, покрита с хартия за печене и съхранявайте в хладилник през нощта.
- Разтопете шоколада на водна баня и добавете 2 супени лъжици подсладено кондензирано мляко.
- Потопете всяко топче в шоколадовата глазура и след като излишното количество се оттече, поставете върху хартийки за бонбони.
- Поръсете с натрошени ядки, парченца шоколад или декорирайте по желание.
- Ако бонбоните са прекалено меки, ги поставете във фризера за няколко минути.
1 шоколадов бонбон съдържа:
- калории: 84
- мазнини: 4 грама /от които 2 грама са наситени мазнини/
- холестерол: 3 милиграма
- натрий: 11 милиграма
- въглехидрати: 13 грама
- белтъчини: 1 грам
- следи от влакна
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл.
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Домашни шоколадови бонбони
- Обикновен маслен крем
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
Коментари към Шоколадови бонбони с крем и ядки