Шоколадов десерт
Приготвя се за около час, порциите са 8, а вкусът е лек и в същото време наситен. Идеално се съчетава със сладолед и чаша ароматно кафе.
Необходими продукти:
0,5 чаша брашно
1 чаша масло
4 яйца
2 чаши захар
0,5 чаша какао на прах
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Разтопете маслото, прибавете към него брашното, какаото, захарта и разбъркайте всичко до получаване на еднородна консистенция. Разбийте яйцата с вилица и ги добавете към получената смес.
Подмажете с масло тава, в която ще печете (с диаметър около 25 см), излейте тестото и сложете във фурната. Печете около 30 минути, докато десертът не се надуе и не се образува коричка. След като бъде готов, нека престои 2 часа в хладилник и тогава нарежете.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
Коментари към Шоколадов десерт