Шоколадово суфле със сметанов крем

Необходими продукти
За суфлето:
- 220 грама черен шоколад
- 4 яйца
- 1 чаена чаша сметана (високомаслена течна)
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 супена лъжица масло
- пудра захар
За крема
- 1 чаена чаша течна сметана с висока масленост
- 1 супена лъжица захар
- 1 чаена лъжица ванилия
Начин на приготвяне:
Подмажете с масло формички за мъфини и ги поставете в хладилника.
На среден огън затоплете черния шоколад със сметаната и прясното мляко. Нека заври и шоколадът да се разтопи.
Тогава добавете жълтъците.
Белтъците разбийте отделно на пяна и започнете да слагате по малко от захарта, като не спирате да разбивате.
Прибавете една четвърт от сладката пяна към шоколадовата маса, разбъркайте и тогава сложете останалото количество.
Разпределете суфлето в подготвените формички и изпечете при 190 градуса за 20-25 минути.
Крема направете, разбивайки сметаната със захарта и ванилията. Сложете го в хладилника, докато извадите суфлето от фурната.
Щом то бъде готово, поръсете го с пудра захар и поднесете с крема.
Добър апетит!
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Без какво не могат жените?
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Шоколадово суфле със сметанов крем