Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Шоколадово-сметанов десерт с орехово-бисквитен блат и ликьор

Шоколадово-сметанов десерт с орехово-бисквитен блат и ликьор

Шоколадово-сметанов десерт с орехово-бисквитен блат и ликьор - изображение

Необходими продукти:

  • 400 милилитра течна сметана с висока масленост (33-35%)
  • 400 грама начупен на парчета шоколад (черен, млечен или комбинация от двата вида)
  • 4 супени лъжици пудра захар
  • 4 супени лъжици любим ликьор (може да замените с предпочитан плодов сок)
  • 50 грама орехови или други ядки
  • 50 грама бисквити (или пандишпанов блат)
  • масло за намазване дъното на формата

 

Начин на приготвяне:

С помощта кухненски робот или блендер смелете заедно ореховите или други ядки с бисквитите/пандишпана.

Смесете сметаната с начупения на малки парчета шоколад, добавете пудрата захар и поставете комбинацията на слаб огън. Бъркайте до получаването на еднороден крем, който налейте ликьора. Разбъркайте и оставете да се охлади.

Застелете подходящ съд с найлоново фолио или лист пергамент, намажете с масло и разпределете половината от бисквитено-ореховата смес. Заравнете и притиснете леко към дъното на тавата.

Върху тази основа нанесете шоколадово-сметановия крем (охладен).

Поръсете повърхността с останалото количество смлени бисквити и орехи и приберете в хладилника за 3-4 часа (или повече).

Когато десертът се охлади, внимателно извадете от формата, отстранете фолиото/пергамента, нарежете на парчета и се насладете на финия шоколадов вкус.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnyjrecept.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноВидеоЗдравни съветиИсторияХранене при...ЛеченияДиетиАлт. медицинаСпортБотаникаЕ-тата в хранитеПроизводители