Шоколадово-сметанов десерт с орехово-бисквитен блат и ликьор
Необходими продукти:
- 400 милилитра течна сметана с висока масленост (33-35%)
- 400 грама начупен на парчета шоколад (черен, млечен или комбинация от двата вида)
- 4 супени лъжици пудра захар
- 4 супени лъжици любим ликьор (може да замените с предпочитан плодов сок)
- 50 грама орехови или други ядки
- 50 грама бисквити (или пандишпанов блат)
- масло за намазване дъното на формата
Начин на приготвяне:
С помощта кухненски робот или блендер смелете заедно ореховите или други ядки с бисквитите/пандишпана.
Смесете сметаната с начупения на малки парчета шоколад, добавете пудрата захар и поставете комбинацията на слаб огън. Бъркайте до получаването на еднороден крем, който налейте ликьора. Разбъркайте и оставете да се охлади.
Застелете подходящ съд с найлоново фолио или лист пергамент, намажете с масло и разпределете половината от бисквитено-ореховата смес. Заравнете и притиснете леко към дъното на тавата.
Върху тази основа нанесете шоколадово-сметановия крем (охладен).
Поръсете повърхността с останалото количество смлени бисквити и орехи и приберете в хладилника за 3-4 часа (или повече).
Когато десертът се охлади, внимателно извадете от формата, отстранете фолиото/пергамента, нарежете на парчета и се насладете на финия шоколадов вкус.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkusnyjrecept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Шоколадово-сметанов десерт с орехово-бисквитен блат и ликьор