Шоколадово-млечен ликьор

Необходими продукти:
100 грама какао на прах
800 водка (или друг алкохол)
1/2 чаена лъжица ванилова захар
600 грама бяла захар
300 милилитра прясно мляко
300 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Вземете подходящ съд, например бутилка, но да не бъде пластмасова или пък буркан. В него смесете какаото, ваниловата захар, водката и оставете да престои 5 - 6 дни. Бъркайте всеки ден. След това прецедете течността с помощта на марля.
Направете сиропа. Сложете водата да заври и без да бързате добавяйте на малки части захарта. Задължително бъркайте непрекъснато. Варете сиропа 10 минути. Ще се образува пяна, която отстранете с помощта на лъжица (обикновена или решетъчна). След това прибавете млякото, вливайки го на тънка струя, без да спирате да варите през цялото време и като бъркате непрекъснато в продължение на 3 минути. Оставете сиропът да изстине. След това го смесете с настойката и оставете на хладно място за 14 дни. След тези две седмици филтрирайте ликьора и го оставете за още толкова на хладно.
Напитката е готова. Съхранява се в хладилник.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
МАКА ВИТА КАФЕ * 20 DXN
ДЪНЛОП СПОРТНА БУТИЛКА РОЗОВА 1 л DNP0077
НУРС СОК ОТ АРТИШОК 1000 мл
Нов ПРОМОКАПУЧИНО С ЦИКОРИЯ БЕЗ КОФЕИН 100 г ЗДРАВНИЦА
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ BRUT 200 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Коприва
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Отстранете черните точки по лицето с домашна маска от желатин и прясно мляко
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Зелено ябълково мартини със захарен сироп
- Камилско мляко
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
Коментари към Шоколадово-млечен ликьор