Шоколадово-карамелена торта от бисквити
Необходими продукти:
250 грама шоколадови бисквити
175 грама масло
120 грама печени лешници
250 грама млечен шоколад (начупен на парчета)
1/3 чаена чаша сметана с масленост не по-ниска от 33%
1/4 чаена чаша кафява захар
400 грама кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Застелете форма с хартия за печене, оставяйки по 3 см да виси от краищата. Добре е съдът да е с размери 19 х 19 см. Разтопете 125 грама от маслото. Бисквитите смелете с помощта на блендер (да станат на трохи). Към тях прибавете разтопеното масло и отново разбийте, за да се получи "тесто". Сложете го във формата, заравнете повърхността и притиснете с лъжица. Приберете в хладилника за 15 минути, а през това време направете карамелената плънка.
Налейте кондензираното мляко в тенджера с дебело дъно, сложете останалите 50 грама масло и кафявата захар. Варете, бъркайки непрекъснато, в продължение на 10 - 12 минути, докато сместа се сгъсти и придобие златист цвят.
Разпределете целите лешници върху бисквитената основа, отгоре налейте карамела и заравнете с лъжица. Приберете в хладилника за 10 минути. Смесете шоколада и сметаната в купа и затоплете в микровълновата за 30 секунди на максимална мощност. След това разбъркайте и повторете процедурата при необходимост.
Разпределете шоколадовата смес върху карамелената, покрийте съда и приберете в хладилника за минимум 3 часа. Преди да поднесете, нарежете на парчета.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Шоколадова бисквитена торта с карамелов крем
Коментари към Шоколадово-карамелена торта от бисквити