Шоколадово брауни с орехи и кафе
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаени чаши сурови орехи
- 1/2 чаена чаша конопено семе, обелено
- 1 1/2 чаени чаши фурми, накиснати
- 1 чаена чаша какао на прах
- 1/2 супена лъжица мляно кафе
- 1 3/4 чаени лъжички екстракт от ванилия
- 1/2 чаена чаша кокосово масло
- 1/4 чаена чаша кленов сироп
- морска сол
Начин на приготвяне:
- Смелете орехите в блендер и заделете 1/4 чаена чаша от тях.
- Добавете конопените семена и фурмите /без костилки/ и пасирайте до получаването на лепкава смес.
- Прибавете 1/2 чаена чаша какао, 1 1/2 чаени лъжички ванилов екстракт, 1/4 чаена лъжичка сол и мляното кафе. Отново пасирайте до еднородна консистенция.
- Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене и изравнете повърхността с лъжица.
- Поръсете със смлените орехи и замразете за 10 минути.
- През това време загрейте кокосовото масло в малка тенджера на средно силен огън, докато се разтопи.
- Отстранете от огъня и добавете 1/2 чаена чаша какао, 1/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия и щипка морска сол. Разбъркайте.
- Извадете тавичката от фризера и изсипете шоколадовата смес върху ядките. Замразете за 20 минути.
- Нарежете шоколадовото брауни на квадратчета и поднесете охладено.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА САПУН С КАФЕ 120 г
АРОМАНДИСЕ КАФЕ ЗАМЕСТИТЕЛ СЪС СМОКИНИ 100 г
ПРОМОЦИКОРИЯ СЪС ЗЕМНА ЯБЪЛКА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
БИО КАФЕ ОТ ЗЕМНА ЯБЪЛКА, КОРЕН ОТ ГЛУХАРЧЕ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
КАФЕ МАШИНА ЗА ЕСПРЕСО И КАПУЧИНО ADLER RED
Безплатна доставка за България!РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Какво знаете за кафето?
Коментари към Шоколадово брауни с орехи и кафе