Шоколадови понички с кокос

Необходими продукти:
300 грама извара
1 яйце
100-150 грама брашно
5 супени лъжици захар
1 чаена чаша бакпулвер
щипка сол
1/3 чаена лъжица сода
100 грама шоколад
кокосови стърготини за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесете изварата със захарта, прибавете содата, щипка сол, яйцето и разбъркайте до получаването на еднородна комбинация. Следват брашното и бакпулвера, замесете тесто с ръце и го оставете да престои 15-20 минути.
Оформете поничките от него, а в средата на всяко сложете по парченце шоколад, което затворете старателно, за да не се разтече по време на пърженето.
Оваляйте топчетата в кокосови стърготини, след това в брашно и изпържете в силно нагорещено олио. Не е необходимо то да бъде да бъде голямо количество, най-добре изпържете поничките в малък съд на два пъти.
Готовите изваждайте върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина. Поднесете ги горещи.
Добър апетит!
Снимки: receptiki.pro
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Кокосови сладки от три продукта
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Млечен кокосов кекс
Коментари към Шоколадови понички с кокос