Шоколадови великденски яйца

Необходими продукти:
6-8 шоколадови яйца
150 грама крема сирене
30 грама пудра захар
1/2 чаена лъжица лимонов сок
1/2 чаена лъжица ванилия
125 милилитра високомаслена течна сметана
За жълтъците:
2 чаени лъжици портокалов сок
1 супена лъжица кайсиево сладко
1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Смесете крема сиренето с пудрата захар, прибавете ванилията и лимоновия сок. Разбийте с миксер на максимална скорост до получаването на еднородна въздушна консистенция.
В отделен съд разбийте с миксер сметаната и я прибавете към получената сладка смес. Разбъркайте и напълнете сладкарски шприц с крема.
Смесете кайсиевото сладко с портокаловия сок и маслото. Поставете на котлона, докато последното се разтопи (бъркайте непрекъснато). След това нека "жълтъкът" се охлади напълно.
Разделете внимателно шоколадовите яйца на две части по контура. Напълнете всяка половинка с белия крем, след което направете вдлъбнатина (около 1 сантиметър дълбочина) в средата и там сложете "сладкия жълтък".
Приберете десерта в хладилника за минимум половин час. Извадете го 10 минути преди да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Пет страхотни идеи за саморъчно изработена декорация на Великден
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Гулаб Джамун
- Шоколадово-бананов кекс с орехи
- Шоколадов пудинг с киноа и банан
Коментари към Шоколадови великденски яйца