Шоколадови великденски яйца

Необходими продукти:
6-8 шоколадови яйца
150 грама крема сирене
30 грама пудра захар
1/2 чаена лъжица лимонов сок
1/2 чаена лъжица ванилия
125 милилитра високомаслена течна сметана
За жълтъците:
2 чаени лъжици портокалов сок
1 супена лъжица кайсиево сладко
1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Смесете крема сиренето с пудрата захар, прибавете ванилията и лимоновия сок. Разбийте с миксер на максимална скорост до получаването на еднородна въздушна консистенция.
В отделен съд разбийте с миксер сметаната и я прибавете към получената сладка смес. Разбъркайте и напълнете сладкарски шприц с крема.
Смесете кайсиевото сладко с портокаловия сок и маслото. Поставете на котлона, докато последното се разтопи (бъркайте непрекъснато). След това нека "жълтъкът" се охлади напълно.
Разделете внимателно шоколадовите яйца на две части по контура. Напълнете всяка половинка с белия крем, след което направете вдлъбнатина (около 1 сантиметър дълбочина) в средата и там сложете "сладкия жълтък".
Приберете десерта в хладилника за минимум половин час. Извадете го 10 минути преди да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Желиран десерт от извара с праскови
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
Коментари към Шоколадови великденски яйца