Шоколадови великденски яйца
Необходими продукти:
6-8 шоколадови яйца
150 грама крема сирене
30 грама пудра захар
1/2 чаена лъжица лимонов сок
1/2 чаена лъжица ванилия
125 милилитра високомаслена течна сметана
За жълтъците:
2 чаени лъжици портокалов сок
1 супена лъжица кайсиево сладко
1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Смесете крема сиренето с пудрата захар, прибавете ванилията и лимоновия сок. Разбийте с миксер на максимална скорост до получаването на еднородна въздушна консистенция.
В отделен съд разбийте с миксер сметаната и я прибавете към получената сладка смес. Разбъркайте и напълнете сладкарски шприц с крема.
Смесете кайсиевото сладко с портокаловия сок и маслото. Поставете на котлона, докато последното се разтопи (бъркайте непрекъснато). След това нека "жълтъкът" се охлади напълно.
Разделете внимателно шоколадовите яйца на две части по контура. Напълнете всяка половинка с белия крем, след което направете вдлъбнатина (около 1 сантиметър дълбочина) в средата и там сложете "сладкия жълтък".
Приберете десерта в хладилника за минимум половин час. Извадете го 10 минути преди да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
СВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО ЗАЙЧЕ IEP-140
НовСВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО АГНЕ OITA-90MM
НовСОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Великден - традиции и обичаи
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Интересни техники за боядисване на великденски яйца
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Великденските яйца – произход и традиции
Коментари към Шоколадови великденски яйца