Шоколадова бисквитена торта с карамелов крем

Необходими продукти:
- 500 грама какаови бисквити
- 150 милилитра течна сметана за разбиване
- 300 грама дулсе де лече от консерва
- 200 грама шоколад
- 60 грама краве масло
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 4 грама ванилия на прах
- 100 милилитра горещ шоколад
Начин на приготвяне:
Подредете ред бисквити в тава или форма за торта и сиропирайте с горещия шоколад. Смесете сметаната с дулсе де лече и разбийте до хомогенност. Разпределете част от крема върху основата и добавете втори ред бисквити.
Сиропирайте внимателно и тях и довършете тортата по същия начин, завършвайки сладкиша с карамелов крем. Разтопете шоколада на водна баня, добавете млякото, маслото и ванилията.
Бъркайте, докато съставките се хомогенизират и охладете. Разстелете кувертюрата върху крема и охладете за един час. Разрежете и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.olivemagazine.gr
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бишкотена торта със смокини и млечен крем
- Торта с бисквити, крема сирене и пъпеш
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Сладка ягодова лазаня без печене
- Сладък салам с ядки, моркови, ябълки и шоколадов крем
Коментари към Шоколадова бисквитена торта с карамелов крем