Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Шоколадова бисквитена торта с карамелов крем

Шоколадова бисквитена торта с карамелов крем

Шоколадова бисквитена торта с карамелов крем - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама какаови бисквити
  • 150 милилитра течна сметана за разбиване
  • 300 грама дулсе де лече от консерва
  • 200 грама шоколад
  • 60 грама краве масло
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 4 грама ванилия на прах
  • 100 милилитра горещ шоколад


Начин на приготвяне:


Подредете ред бисквити в тава или форма за торта и сиропирайте с горещия шоколад. Смесете сметаната с дулсе де лече и разбийте до хомогенност. Разпределете част от крема върху основата и добавете втори ред бисквити.

Сиропирайте внимателно и тях и довършете тортата по същия начин, завършвайки сладкиша с карамелов крем. Разтопете шоколада на водна баня, добавете млякото, маслото и ванилията.

Бъркайте, докато съставките се хомогенизират и охладете. Разстелете кувертюрата върху крема и охладете за един час. Разрежете и поднесете.

Да ви е сладичко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.olivemagazine.gr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХранене при...ИсторияЛеченияДиетиСпортАлтернативна медицинаБотаникаПроизводители