Шницели с плънка от яйца и кашкавал
Необходими продукти
За каймата:
- 700 грама свинско месо
- 100 грама стар хляб
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 глава лук
- 1 яйце
За плънката:
- 8 яйца
- 150 грама кашкавал
- сол, зелени подправки, черен пипер
Начин на приготвяне:
Смелете месото заедно с лука и хляба, накиснат в прясното мляко. Подправете каймата, добавете яйцето и омесете. От нея оформете осем "лодки", които подредете в подмазана тава. Направете вдлъбнатини и запечете основите за 20 минути във фурната при 180 градуса.
След това запълнете лодките с настърган кашкавал и върху него чукнете по едно яйце на порция. Внимавайте белтъкът да не излезе извън контурите на предвиденото за плънката място. Каймата около яйцето покрийте с кашкавал.
Върнете във фурната за още 20 минути.
Може да поднесете с нарязани пресни зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Панирани шницели от кайма
- Шницели на фурна с плънка от кашкавал и яйца
- Пуешки шницел с пилешко
- Пуешки шницели с гарнитура от рукола, нар и пармезан
- Печени морковени шницели с кимион и раита с краставици
- Пилешки шницел с млечен сос грейви
- Пилешки шницели с хрупкава панировка
- Шницели от кълцана сьомга с кашкавал
- Шницели от картофи и целина с градински чай
- За да са по-вкусни шницелите, ги пригответе последно, преди гостите да дойдат
Коментари към Шницели с плънка от яйца и кашкавал