Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Шницели с плънка от яйца и кашкавал

Шницели с плънка от яйца и кашкавал

Шницели с плънка от яйца и кашкавал - изображение

Необходими продукти

За каймата:

  • 700 грама свинско месо
  • 100 грама стар хляб
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1 глава лук
  • 1 яйце


За плънката:

  • 8 яйца
  • 150 грама кашкавал
  • сол, зелени подправки, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Смелете месото заедно с лука и хляба, накиснат в прясното мляко. Подправете каймата, добавете яйцето и омесете. От нея оформете осем "лодки", които подредете в подмазана тава. Направете вдлъбнатини и запечете основите за 20 минути във фурната при 180 градуса.

След това запълнете лодките с настърган кашкавал и върху него чукнете по едно яйце на порция. Внимавайте белтъкът да не излезе извън контурите на предвиденото за плънката място. Каймата около яйцето покрийте с кашкавал.

Върнете във фурната за още 20 минути.

Може да поднесете с нарязани пресни зеленчуци.

шницел

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти