Чуден хляб в тенджера

Необходими продукти:
- 310 грама пълнозърнесто брашно
- 175 милилитра вода
- 20 грама зехтин
- 15 грама прясна мая
- 7 грама сол
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, разтворете маята във водата и я сипете към него. Прибавете зехтина, солта и замесете тесто. Оставете го в чугунена тенджера, предварително намазана от всички страни с масло.
Направете няколко разреза по повърхността и изчакайте тестото да втаса. Изпечете го в загрята на 180 градуса фурна до златиста коричка. Охладете, разчупете и поднесете хляба топъл. По желание гарнирайте с домашно масло, самардала, сирене или маслини.
Да ви е вкусно!
Източник: www.manzanaycanela.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Да разбием заблудите - хляба
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
Коментари към Чуден хляб в тенджера