Чуден хляб в тенджера
Необходими продукти:
- 310 грама пълнозърнесто брашно
- 175 милилитра вода
- 20 грама зехтин
- 15 грама прясна мая
- 7 грама сол
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, разтворете маята във водата и я сипете към него. Прибавете зехтина, солта и замесете тесто. Оставете го в чугунена тенджера, предварително намазана от всички страни с масло.
Направете няколко разреза по повърхността и изчакайте тестото да втаса. Изпечете го в загрята на 180 градуса фурна до златиста коричка. Охладете, разчупете и поднесете хляба топъл. По желание гарнирайте с домашно масло, самардала, сирене или маслини.
Да ви е вкусно!
Източник: www.manzanaycanela.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Бига - квас за хляб по италиански
- Домашен хляб със сушени домати и парченца маслини (за хлебопекарна)
- Вместо хляб си направете кълнове от лимец или ръж
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Чуден хляб в тенджера