Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Чили дип от пилешко с боб

Чили дип от пилешко с боб

Чили дип от пилешко с боб - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 1/2 чаена чаша боб от консерва, отцеден
  • 1/2 чаена чаша заквасена сметана
  • 125 грама крема сирене
  • 2 накълцани скилидки чесън
  • 1 супена лъжица свеж лимонов сок
  • по 1 чаена лъжица кимион, лют пипер, лук на прах
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1 чаена чаша накъсано сготвено пилешко месо
  • 1 чаена чаша царевица от консерва
  • 1/4 чаена чаша нарязана маринована зелена люта чушка
  • 1/2 чаена чаша нарязана сладка червена чушка
  • 2 супени лъжици накълцан див лук + още за гарниране
  • 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • 1 чаена чаша настърган бял чедър
  • 1/3 чаена чаша салса верде

Начин на приготвяне:

Загрейте фурна на 185 градуса.

Ако имате възможност, използвайте чугунен тиган с огнеупорна дръжка. Нека той е с размер 20 сантиметра.

Намажете със зехтин.

Отделете 1/4 чаена чаша от боба, а останалите сложете в кухненски робот. Прибавете към него крема сиренето, заквасената сметана, чесъна, подправките и лимоновия сок. Смелете до еднородна консистенция.

Прехвърлете боба в голяма купа и добавете пилешкото месо, царевицата, лютите мариновани чушки и половината от сладката червена чушка. Сложете дивия лук, по 1/2 чаена чаша моцарела и чедър. Разбъркайте и сложете в тигана, изравнете с шпатула.

Отгоре намажете със салса верде, поръсете с боба, чушката, останалите сирена.

Печете за 25 минути под капак, след което запечете само на горен реотан за още 10 минути, за да придобие дипа апетитна коричка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tastemade.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайлХранене при...Анкети