Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с боб и босилек

Пилешко с боб и босилек

Пилешко с боб и босилек - изображение

Необходими продукти:

  • 8 пилешки бутчета
  • 8 парчета сурово пушена шунка
  • 800 грама малки месести домати
  • 400 грама консервиран боб (бял)
  • 180 милилитра сухо бяло вино
  • връзка босилек
  • зехтин, сол и черен пипер - на вкус

 

Начин на приготвяне:

Натрийте бутчетата със сол и черен пипер. Върху всяко сложете по 2-3 листенца босилек и увийте в парче пушена шунка.

Подредете ги в тава, в която преди това сте нагорещили зехтин. Изпържете за 3-4 минути от всяка страна.

Доматите разрежете на две, останалите листенца босилек накъсайте и сложете двата продукта при пилешкото. Налейте виното, запечатайте съда плътно с фолио и поставете във фурната при 160 градуса за 40-45 минути.

След това отстранете покритието и в тавата добавете консервирания боб (без течността). Разбъркайте и върнете тавата във фурната за още 20-30 минути, увеличавайки градусите до 200.

Щом ястието е готово, поднесете го веднага, напръскано със зехтин и поръсено с останалите листенца босилек.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева

Източник: vsmak.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаХранене при...ЛайфстайлНовиниАнкети