Пилешко с боб и босилек
Необходими продукти:
- 8 пилешки бутчета
- 8 парчета сурово пушена шунка
- 800 грама малки месести домати
- 400 грама консервиран боб (бял)
- 180 милилитра сухо бяло вино
- връзка босилек
- зехтин, сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Натрийте бутчетата със сол и черен пипер. Върху всяко сложете по 2-3 листенца босилек и увийте в парче пушена шунка.
Подредете ги в тава, в която преди това сте нагорещили зехтин. Изпържете за 3-4 минути от всяка страна.
Доматите разрежете на две, останалите листенца босилек накъсайте и сложете двата продукта при пилешкото. Налейте виното, запечатайте съда плътно с фолио и поставете във фурната при 160 градуса за 40-45 минути.
След това отстранете покритието и в тавата добавете консервирания боб (без течността). Разбъркайте и върнете тавата във фурната за още 20-30 минути, увеличавайки градусите до 200.
Щом ястието е готово, поднесете го веднага, напръскано със зехтин и поръсено с останалите листенца босилек.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsmak.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Бобови култури
- Запечен боб с наденица и чесън
Коментари към Пилешко с боб и босилек