Пилешко с боб и босилек

Необходими продукти:
- 8 пилешки бутчета
- 8 парчета сурово пушена шунка
- 800 грама малки месести домати
- 400 грама консервиран боб (бял)
- 180 милилитра сухо бяло вино
- връзка босилек
- зехтин, сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Натрийте бутчетата със сол и черен пипер. Върху всяко сложете по 2-3 листенца босилек и увийте в парче пушена шунка.
Подредете ги в тава, в която преди това сте нагорещили зехтин. Изпържете за 3-4 минути от всяка страна.
Доматите разрежете на две, останалите листенца босилек накъсайте и сложете двата продукта при пилешкото. Налейте виното, запечатайте съда плътно с фолио и поставете във фурната при 160 градуса за 40-45 минути.
След това отстранете покритието и в тавата добавете консервирания боб (без течността). Разбъркайте и върнете тавата във фурната за още 20-30 минути, увеличавайки градусите до 200.
Щом ястието е готово, поднесете го веднага, напръскано със зехтин и поръсено с останалите листенца босилек.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsmak.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
АУРА ХЕРБАЛС ОФОРМЕН СИЛУЕТ тинктура 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пържени пилешки шийки с лют червен пипер
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Супа от бял боб със спанак
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Печено пиле с много чесън и бяло вино
- Бобови култури
Коментари към Пилешко с боб и босилек