Пилешко с боб и босилек

Необходими продукти:
- 8 пилешки бутчета
- 8 парчета сурово пушена шунка
- 800 грама малки месести домати
- 400 грама консервиран боб (бял)
- 180 милилитра сухо бяло вино
- връзка босилек
- зехтин, сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Натрийте бутчетата със сол и черен пипер. Върху всяко сложете по 2-3 листенца босилек и увийте в парче пушена шунка.
Подредете ги в тава, в която преди това сте нагорещили зехтин. Изпържете за 3-4 минути от всяка страна.
Доматите разрежете на две, останалите листенца босилек накъсайте и сложете двата продукта при пилешкото. Налейте виното, запечатайте съда плътно с фолио и поставете във фурната при 160 градуса за 40-45 минути.
След това отстранете покритието и в тавата добавете консервирания боб (без течността). Разбъркайте и върнете тавата във фурната за още 20-30 минути, увеличавайки градусите до 200.
Щом ястието е готово, поднесете го веднага, напръскано със зехтин и поръсено с останалите листенца босилек.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsmak.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
САЙБЪРСЛИМ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
КАРБОСЛИМ капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН ФИТНЕС 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Перфектната марината за пилешко месо
- Печено пиле върху кенче бира
- Коя е най-евтината суперполезна храна?
- Медено пиле със сусам, броколи и ориз
- Пикантни пилешки крилца Buffalo
- Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Палачинки от боб и овесени ядки
Коментари към Пилешко с боб и босилек