Чийзкейк с мак и кокос

Необходими продукти:
150 грама масло
4 яйца
750 грама извара
75 грама грис
125 грама захар
1 пак. ванилова захар
40 грама кокосови стърготини
125 грама мак
консервиран ананас или други плодове - за украса
100 мл ананасов сок (може и портокалов)
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Смесете жълтъците с изварата, гриса, ваниловата захар, захарта на пясък и сока. Добавете маслото и разбийте всичко с миксер.
Белтъците разбийте отделно и ги прибавете внимателно към изварата. Разделете на две части получената смес. Към едната част прибавете кокосовите стърготини и разбъркайте добре. В другата сложете мака, разбъркайте и нея.
Вземете съд с размери 18/27 см, застелете с хартия за печене, подмажете с масло. С помощта на супена лъжица слагайте от двете смеси, редувайки, така че да се получи "шахматна дъска".
Сложете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, и печете 50-60 минути. След като изключите, оставете чийзкейка във фурната за още 15 минути. После извадете десерта от формата, нарежете на парчета и украсете с парченца ананас.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОРФ АЙ ЗОН ОКОЛООЧЕН КРЕМ ПРОТИВ ПОДПУХВАНЕ И ТЪМНИ КРЪГОВЕ 15 мл
ЕУФОРИЯ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ SPF50 40 мл
РАСТИТЕЛЕН САПУН ФЛОРИНДА МАК 100 г
АРКОРЕЛАКС таблетки * 15
ГАСТРОТУС сироп 500 мл.
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС МЕНСТРУАЦИЯ 2 180 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Калифорнийски мак
- Сънотворен мак, Опиумен мак, Мак-градински, Питомен мак
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Жълт мак, Жълта попаронка, Жълт рогатец, Жълта кадънка
- Мак-полски
- Опиумният мак и употребата му в миналото
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Чийзкейк с мак и кокос