Чийзкейк с карамел и шоколад
Необходими продукти:
- 75 грама краве масло, разтопено + още за намазняване
- 250 грама маслени бисквити
- 250 грама маскарпоне
- 300 грама крема сирене, меко
- 50 грама пудра захар
- 40 грама какао на прах
- 300 милилитра готварска сметана
- 400 грама карамел (или 200 грама Дулсе де лече)
- 50 грама тъмен шоколад, натрошен
- шоколадов чипс или поръска за декориране
Начин на приготвяне:
Намазнете и покрийте дъното на тавичка с хартия за печене. Натрошете бисквитите до фини трохи и разбъркайте с маслото. Изсипете сместа в тавичката и притиснете по дъното. Охладете в хладилник, докато приготвите пълнежа.
Комбинирайте маскарпонето, крема сиренето, пудрата захар и какаото до гладкост. Разбийте отделно сметаната до твърда пяна и смесете с маскарпонето. Разпределете получената смес върху бисквитената основа, заравнете и охладете за 1 час.
Разтопете карамела (или Дулсе де лечето) в тиган, изсипете върху чийзкейка, разпределете равномерно и охладете.
Разтопете шоколада на водна баня, полейте върху карамела и разпределете с вилица. Декорирайте с шоколадов чипс или поръска по желание.
Охладете чийзкейка, нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Желиран чийзкейк с извара и райски ябълки
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Баклава чийзкейк
- Чийзкейк с розово сладко и желе от рози
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Бананов чийзкейк без печене
Коментари към Чийзкейк с карамел и шоколад