Чийзкейк с карамел и шоколад
Необходими продукти:
- 75 грама краве масло, разтопено + още за намазняване
- 250 грама маслени бисквити
- 250 грама маскарпоне
- 300 грама крема сирене, меко
- 50 грама пудра захар
- 40 грама какао на прах
- 300 милилитра готварска сметана
- 400 грама карамел (или 200 грама Дулсе де лече)
- 50 грама тъмен шоколад, натрошен
- шоколадов чипс или поръска за декориране
Начин на приготвяне:
Намазнете и покрийте дъното на тавичка с хартия за печене. Натрошете бисквитите до фини трохи и разбъркайте с маслото. Изсипете сместа в тавичката и притиснете по дъното. Охладете в хладилник, докато приготвите пълнежа.
Комбинирайте маскарпонето, крема сиренето, пудрата захар и какаото до гладкост. Разбийте отделно сметаната до твърда пяна и смесете с маскарпонето. Разпределете получената смес върху бисквитената основа, заравнете и охладете за 1 час.
Разтопете карамела (или Дулсе де лечето) в тиган, изсипете върху чийзкейка, разпределете равномерно и охладете.
Разтопете шоколада на водна баня, полейте върху карамела и разпределете с вилица. Декорирайте с шоколадов чипс или поръска по желание.
Охладете чийзкейка, нарежете на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Чийзкейк в чашка
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Ябълков чийзкейк с орехи и канела
- Кокосов чийзкейк с основа от фурми и кашу
- Лимонов чийзкейк с лешници (без печене)
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Чийзкейк с шоколадова паста Нутела (без печене)
- Солен чийзкейк с извара и сушени домати
Коментари към Чийзкейк с карамел и шоколад