Чийзкейк Еспресо
Необходими продукти:
За кората:
- 12-18 крекери грахам
- 70 грама безсолно масло, разтопено
За чийзкейка:
- 120 грама млечен шоколад, нарязан
- 1/4 чаена чаша сметана
- 5 супени лъжици еспресо на прах
- 680 грама сирене крема със стайна температура
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена чаша заквасена сметана със стайна температура
- 3 големи яйца със стайна температура
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
- Поставете крекерите грахам в кухненски робот и ги пасирайте до трохи.
- Измерете 1 1/3 чаена чаша трохи и ги изсипете в средно голяма купа.
- Добавете разтопеното масло, разбъркайте и прехвърлете сместа в тавичка с диаметър около 23 сантиметра.
- Притиснете към дъното и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15-20 минути. Оставете кората да се охлади напълно.
- Смесете шоколада и сметаната в метална купа и я поставете на водна пара, без да докосва водата. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи.
- Добавете еспресото на прах, разбъркайте и отдръпнете съда от котлона.
- В друга купа разбийте крема сиренето с миксер на средна скорост до гладка смес.
- Добавете захарта и отново разбийте за около 1 минута.
- Постепенно прибавете заквасената сметана и разбъркайте добре.
- Добавете яйцата едно по едно, като разбивате сместа между всяко добавяне.
- Прехвърлете шоколадовия крем и отново разбъркайте до получаването на гладка смес.
- Накрая добавете ванилията и разбийте на висока скорост за 1-2 минути до идеално гладка консистенция.
- Изсипете сместа от крема сирене в охладената бишкотена кора и печете в предварително загрята до 160 градуса фурна за 50-60 минути.
- Оставете чийзкейка да се охлади напълно и го приберете в хладилник за минимум 4 часа.
- Нарежете и поднесете с усмивка! :)
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ И ШОКОЛАД 120 г
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
ПЮРДЕРМ КОЛАГЕНОВА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С КАФЕ 18 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Кафе по време на бременност – безопасно или противопоказно
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Кафе-арабско
- Как да си захванем кафеено дръвче от 1 зрънце кафе?
Коментари към Чийзкейк Еспресо