Чеснов сос с месен бульон
Необходими продукти:
1 чаена лъжица масло
1 супена лъжица пшенично брашно
1 чаена чаша месен бульон
1 супена лъжица оцет
1 глава чесън
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпържете брашното в маслото на среден огън. След това добавете бульона, сложете сол на вкус и оцета. Счукайте чесъна и го прибавете към сместа. Сложете всичко да се вари, бъркайте непрекъснато на слаб огън в продължение на 10 минути.
Сосът е универсален и подхожда на варено месо, риба или птици.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Чеснова паста със зехтин
- Топъл чеснов сос за месо
- Чеснов сос с пармезан
- Чеснов сос
- Гъст чеснов сос с лимон
- Чесново пюре с пащърнак
- Чеснов сос с кефир и яйца
- Чеснов сос с горчица, копър и босилек
- Чеснов сос с пармезан и сметана (за пици)
- Чеснова паста с орехи на хлебна основа
Коментари към Чеснов сос с месен бульон