Чеснов сос с пармезан
Ако обичате чеснов сос, но не харесвате аромата, който остава след консумацията му, то ние ви предлагаме решение. Иползвайте печен чесън, защото той не оставя аромат след себе си, така че спокойно може да го вземете със себе си дори и за обяд в офиса!
Необходими продукти:
- 6 скилидки чесън
- 1 супена лъжица зехтин + още за печене
- 1/2 чаена чаша майонеза
- 1 чаена лъжица захар
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- по 1/2 чаена лъжица сол и лют червен пипер на люспи
- по 1/4 чаена лъжица сушени риган, босилек, черен пипер
- щипка мащерка
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 175 градуса.
Обелете скилидките чесън, сложете в малка керамична купичка и полейте със зехтина. Покрийте с фолио и печете 25 минути.
Когато чесъна изстине, намачкайте го с вилица.
Всички продукти, включително пюрето от чесън и зехтина, в който сте го пекли, комбинирайте в купа и разбъркайте до получаването на еднородна консистенция. Сосът си подхожда с пилешки крилца или друго месо.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Чеснова паста със зехтин
- Топъл чеснов сос за месо
- Чеснов сос с месен бульон
- Чеснов сос
- Гъст чеснов сос с лимон
- Чесново пюре с пащърнак
- Чеснов сос с кефир и яйца
- Чеснов сос с горчица, копър и босилек
- Чеснов сос с пармезан и сметана (за пици)
- Чеснова паста с орехи на хлебна основа
Коментари към Чеснов сос с пармезан