Чеснова паста със зехтин
Необходими продукти:
чесън
зехтин
сол
Точно колко от продуктите да използвате определете според желаната консистенция на готовата паста и предпочитаното количество.
Начин на приготвяне:
Изпечете една или няколко глави чесън в загрята до 180-200 градуса фурна в продължение на около час. За да се запази ароматът, може да увиете в пергамент.
Обелете охладените скилидки чесън, сложете в блендер, кухненски робот или използвайте друг подходящ уред. Подсолете на вкус и налейте зехтин с добро качество.
Смелете, докато получите фино пюре, или оставете по-едри парченца чесън, ако предпочитате.
Готовата паста прехвърлете в буркан, който приберете в хладилника.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Топъл чеснов сос за месо
- Чеснов сос с месен бульон
- Чеснов сос с пармезан
- Чеснов сос
- Гъст чеснов сос с лимон
- Чесново пюре с пащърнак
- Чеснов сос с кефир и яйца
- Чеснов сос с горчица, копър и босилек
- Чеснов сос с пармезан и сметана (за пици)
- Чеснова паста с орехи на хлебна основа
Коментари към Чеснова паста със зехтин