Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Чесново пюре с пащърнак

Чесново пюре с пащърнак

Чесново пюре с пащърнак - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пащърнак, едро нарязан
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 глава чесън
  • 3/4 чаена чаша прясно мляко
  • 4 супени лъжици масло
  • 2 чаени лъжици мащерка

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрява на 200 градуса, докато приготвите зеленчуците.

Подправете пащърнака със сол и пипер, полейте го със зехтин. Отрежете края на чесъна и полейте със зехтин също. Сложете с пащърнака в тава, покрийте с фолио и печете за 40 минути. За това време пащърнака ще е мек, ако чесънът все още не е достатъчно омекнал - продължете да го печете за още 15 минути. Охладете.

Блендирайте пащърнака с блендер. Изстискайте скилидките чесън от обелката и ги добавете към зеленчука. Сложете млякото, маслото и мащерката и отново комбинирайте.

Накрая подправете пюрето на вкус и сервирайте.

При поднасяне, може да разтопите малко масло и да полеете пюрето, също така може да използвате и зехтин.

Да ви е вкусно!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноЛечения