Топъл чеснов сос за месо
Необходими продукти:
- 4 скилидки чесън (или повече на вкус)
- 1 супена лъжица чесън на прах
- 1 чаена чаша вода
- 1 кубче телешки бульон
- 3/4 чаена чаша сметана
- 1 супена лъжица царевично брашно
- сол
Начин на приготвяне:
Смачкайте скилидките чесън в топъл тиган, загрят на средна температура. Добавете водата, натрошете бульона и разбъркайте. Прибавете подправките и сметаната. Изчакайте сместа да заври и добавете нишестето. Разбъркайте и посолете на вкус, след което сервирайте соса.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bestrecipes.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Чеснова паста със зехтин
- Чеснов сос с месен бульон
- Чеснов сос с пармезан
- Чеснов сос
- Гъст чеснов сос с лимон
- Чесново пюре с пащърнак
- Чеснов сос с кефир и яйца
- Чеснов сос с горчица, копър и босилек
- Чеснов сос с пармезан и сметана (за пици)
- Чеснова паста с орехи на хлебна основа
Коментари към Топъл чеснов сос за месо