Чеснов сос с кефир и яйца
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1/3 чаена чаша кефир
- 2 супени лъжици олио
- лимонов сок или трапезен оцет 9%
- смлян черен пипер на вкус
- смлян червен пипер по желание и на вкус
- чесън на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Чукнете яйцата в съда на блендер, добавете малко оцет или лимонов сок, изсипете кефира, сложете червен и черен пипер на вкус, обелени чеснови скилидки според желаната острота на соса, подсолете.
Разбийте всичко до еднородност и започнете да наливате постепенно и бавно олиото, като не прекратявате процеса.
Щом всички продукти се смесят добре и консистенцията стане еднородна, сосът е готов за употреба. Той е прекрасно допълнение към риба и месо.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Чеснова паста със зехтин
- Топъл чеснов сос за месо
- Чеснов сос с месен бульон
- Чеснов сос с пармезан
- Чеснов сос
- Чеснов сос с горчица, копър и босилек
- Гъст чеснов сос с лимон
- Чеснова паста с орехи на хлебна основа
- Чесново пюре с пащърнак
- Чеснов сос с пармезан и сметана (за пици)
Коментари към Чеснов сос с кефир и яйца