Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Чеснов сос с кефир и яйца

Чеснов сос с кефир и яйца

Чеснов сос с кефир и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1/3 чаена чаша кефир
  • 2 супени лъжици олио
  • лимонов сок или трапезен оцет 9%
  • смлян черен пипер на вкус
  • смлян червен пипер по желание и на вкус
  • чесън на вкус
  • сол на вкус


Начин на приготвяне:

Чукнете яйцата в съда на блендер, добавете малко оцет или лимонов сок, изсипете кефира, сложете червен и черен пипер на вкус, обелени чеснови скилидки според желаната острота на соса, подсолете.

Разбийте всичко до еднородност и започнете да наливате постепенно и бавно олиото, като не прекратявате процеса.

Щом всички продукти се смесят добре и консистенцията стане еднородна, сосът е готов за употреба. Той е прекрасно допълнение към риба и месо.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиХранене при...ЛайфстайлАлтернативна медицинаБотаника