Чеснова паста с орехи на хлебна основа
Необходими продукти:
1/2 стар хляб без кората
1/2 чаена чаша орехови ядки
2-3 скилидки чесън
1/4 чаена чаша зехтин
2 супени лъжици оцет
1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Отстранете кората на хляба, вътрешната му част сложете в подходящ съд и залейте с вода. След това отцедете течността с ръце (постарайте се да изцедите добре).
С кухненски робот или друг подходящ уред смелете хляба заедно с чесъна, зехтина, оцета и солта. Сложете и ореховите ядки. Разбийте до получаването на паста.
Количеството на чесъна може да промените според вкусовите си предпочитания.
Поднесете пастата, като полеете с малко зехтин и поръсите с натрошени орехи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Чеснова паста със зехтин
- Топъл чеснов сос за месо
- Чеснов сос с месен бульон
- Чеснов сос с пармезан
- Чеснов сос
- Гъст чеснов сос с лимон
- Чесново пюре с пащърнак
- Чеснов сос с кефир и яйца
- Чеснов сос с горчица, копър и босилек
- Чеснов сос с пармезан и сметана (за пици)
Коментари към Чеснова паста с орехи на хлебна основа