Чеснови солени пръчици
Необходими продукти:
за тестото:
- 1 1/2 чаена чаша леко топла вода
- 3/4 супена лъжица суха мая
- 2 чаени лъжици сол и захар
- 1/8 чаена чаша зехтин
- 3-4 чаени чаши брашно
за пръчиците:
- зехтин за намазване
- 4 супени лъжици разтопено масло
- 3 скилидки чесън, настъргани
- 1 супена лъжица магданоз, накълцан
- 1 чаена лъжица сушен босилек
- 3 чаени лъжици сол
- 1 чаена лъжица чесън на прах
Начин на приготвяне:
Маята, захарта солта и олиото сипете при топлата вода и разбъркайте.
Добавете брашното и омесете меко тесто, ако тестото лепне твърде много добавете още малко брашно - около 1/4 чаена чаша.
Намажете тестото с олио и го покрийте, нека да втаса за 1 час в топла стая.
Намажете пергаментова хартия със зехтин и сложете тестото отгоре. Намазнете и точилката и разточете на правоъгълник с дебелина около 2 сантиметра.
С нож за пица разрежете тестото на ленти - трябва да получите около 10 ленти, широки по 2-3 сантиметра.
Сложете лентите в намазнена тава и ги намажете със зехтин.
Печете за 20 минути на 220 градуса.
Разбъркайте разтопеното масло с магданоза, босилека, чесъна, солта и чесъна на прах.
С получената смес намажете топлите соленки и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Лесни соленки с чедър
- Соленки с масло, орехи и чедър
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
Коментари към Чеснови солени пръчици