Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Соленки Чеснови солени пръчици

Чеснови солени пръчици

Чеснови солени пръчици - изображение

Необходими продукти:

за тестото:

  • 1 1/2 чаена чаша леко топла вода
  • 3/4 супена лъжица суха мая
  • 2 чаени лъжици сол и захар
  • 1/8 чаена чаша зехтин
  • 3-4 чаени чаши брашно

за пръчиците:

  • зехтин за намазване
  • 4 супени лъжици разтопено масло
  • 3 скилидки чесън, настъргани
  • 1 супена лъжица магданоз, накълцан
  • 1 чаена лъжица сушен босилек
  • 3 чаени лъжици сол
  • 1 чаена лъжица чесън на прах


Начин на приготвяне:

Маята, захарта солта и олиото сипете при топлата вода и разбъркайте.

Добавете брашното и омесете меко тесто, ако тестото лепне твърде много добавете още малко брашно - около 1/4 чаена чаша.

Намажете тестото с олио и го покрийте, нека да втаса за 1 час в топла стая.

Намажете пергаментова хартия със зехтин и сложете тестото отгоре. Намазнете и точилката и разточете на правоъгълник с дебелина около 2 сантиметра.

С нож за пица разрежете тестото на ленти - трябва да получите около 10 ленти, широки по 2-3 сантиметра.

Сложете лентите в намазнена тава и ги намажете със зехтин.

Печете за 20 минути на 220 градуса.

Разбъркайте разтопеното масло с магданоза, босилека, чесъна, солта и чесъна на прах.

С получената смес намажете топлите соленки и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл