Чеснови кашкавалени бомбички

Необходими продукти:
- 250 грама брашно
- 15 грама захар
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 2 грама сол
- 10 грама бакпулвер
- 70 грама безсолно масло, нарязано на кубчета
- 200 грама студена мътеница
за пълнежа
- 140 грама моцарела или кашкавал
за намазване
- 30 грама масло
- 3 грама сол
- 1 чаена лъжичка нарязан пресен магданоз
- 1 нарязана скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и застелете тава с хартия за печене. В купа смесете брашното, захарта, солта, бакпулвера, чесъна на прах, прибавете маслото и мътеницата. Направете тесто и го охладете.
Разточете върху набрашнен плот и разрежете правоъгълници. Сложете във всеки по едно парченце кашкавал и завийте плътно от всички страни, така че да се образува топка. По същия начин направете останалите и подредете в тавата.
Запечете за 20 минути до златисто. През това време подгответе сместа на намазване. Разтопете маслото, добавете чесъна, магданоза и солта. Разбъркайте, след готовност охладете бомбичките и намажете с ароматната глазура. Поднесете топли и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.homecookingadventure.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 100 мл ЗЕМЕЛА
БИОТОНА МСТ ОЙЛ 500 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОНЕНА ТРЕВА 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Хрупкави домашни солети
- Обикновен маслен крем
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
Коментари към Чеснови кашкавалени бомбички