Чеснова супа с хляб, кашкавал и бяло вино
Необходими продукти:
2 супени лъжици зехтин
2 глави лук
12 скилидки чесън
200 милилитра сухо бяло вино
250 милилитра пилешки бульон
1 дафинов лист
400 грама франзела или бял хляб
150 милилитра готварска сметана с 33% масленост
100 грама твърд кашкавал или тип Грюер
Начин на приготвяне:
Начупете хляба на малки парчета.
Лука обелете и нарежете тънко, чесъна намачкайте с помощта на преса.
Сгорещете зехтина на среден огън и в него запържете лука и чесъна за около 10-12 минути.
След това налейте виното, затворете тенджерата с капак, намалете малко температурата и оставете зеленчуците да се приготвят 10 минути, като разбърквате.
Налейте пилешкия бульон, сложете дафиновия лист и нека сместа се вари 30 минути. После свалете от котлона, добавете хляба и изчакайте той да поеме течността.
Извадете дафиновия лист и прехвърлете съдържанието на съда в блендер. Смелете до еднородност и върнете в тенджерата. Налейте сметаната, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Преди да поднесете поръсете с настъргания кашкавал.
Добър апетит!
Снимки: food.passion.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Чеснова крем супа с гъби, препечен хляб и пармезан
- Чеснова гъбена супа с билково масло
- Испанска чеснова супа
- Чеснова супа
- Чеснова крем супа със сметана и картофи
- Царевична супа с чесън, скариди и авокадо
- Чеснова супа с кашкавалени крутони
- Консумирайте чеснова супа срещу грип и настинка
- Чеснова супа с крутони, шунка и яйца
- Чеснова супа с лук, картофи и кашкавал
Коментари към Чеснова супа с хляб, кашкавал и бяло вино