Чеснова картофена салата с масло, сирене и лимонов сок
Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 150 грама натрошено сирене
- няколко скилидки чесън, нарязани ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- сок от един лимон
- няколко стръка нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Бланширайте картофите за 15 минути във вряща вода, прецедете и ги нарежете. Сгорещете масло и ги запържете. В купичка комбинирайте зехтина, чесъна, сиренето и магданоза.
Разбъркайте и прибавете сместа към зеленчуците. Гответе до омекване на картофите и разпределете салатата в чиния. Поръсете с лимонов сок и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: platedcravings.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Великденска салата с картофи и яйца
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с маслини
- Салата Диня с домати, краставици и пилешко
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Картофена салата с печени чушки и шунка
Коментари към Чеснова картофена салата с масло, сирене и лимонов сок