Червена риба с ориз на фурна

Необходими продукти:
- 500-700 грама филе от червена риба
- 1 чаена чаша ориз
- 2 глави лук (стар)
- 2 средни по големина моркова
- 2 супени лъжици сметана (заквасена)
- 3 супени лъжици майонеза
- кетчуп на вкус (може да използвате пикантен, ако предпочитате)
- масло
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
Рибата нарежете на порции, поръсете със сол и черен пипер парчетата, напръскайте ги с прясно изцеден лимонов сок.
Ориза сварете го готовност, след което изплакнете под студена течаща вода.
Подмажете с масло тава и в нея подредете рибата.
Отгоре разпределете равномерно ориза.
Смесете лучените полукръгчета и едро настърганите моркови.
Добавете сосовете към зеленчуците: майонезата, сметаната и кетчуп, колкото прецените.
Разбъркайте и нанесете комбинацията върху оризовия слой.
Най-отгоре сложете няколко парченца масло.
Изпечете ястието във фурната за 30-35 минути при 180 градуса.
Добър апетит!
Източник: vkusnogotovim.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС РИБЕНО МАСЛО ОТ ТРЕСКА таблетки 1000 мг * 100
НУТРАВИТА РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА таблетки * 120
ЛИЗИ ХЕЛТ ДУЕТ - ОМЕГА 3 + ВИТАМИНИ + МИНЕРАЛИ дози * 32
РИБЕНО МАСЛО капсули 1000 мг * 30 ФИТОФАРМА
ДАБЪЛ УУД SPM (ПОЛИНЕНАСИТЕНИ МАСТНИ КИСЕЛИНИ ОТ РИБА) капсули * 120
Безплатна доставка за България!РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Пилешко филе с ориз, ананас и зеленчуци
Коментари към Червена риба с ориз на фурна