Червена риба с ориз на фурна

Необходими продукти:
- 500-700 грама филе от червена риба
- 1 чаена чаша ориз
- 2 глави лук (стар)
- 2 средни по големина моркова
- 2 супени лъжици сметана (заквасена)
- 3 супени лъжици майонеза
- кетчуп на вкус (може да използвате пикантен, ако предпочитате)
- масло
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
Рибата нарежете на порции, поръсете със сол и черен пипер парчетата, напръскайте ги с прясно изцеден лимонов сок.
Ориза сварете го готовност, след което изплакнете под студена течаща вода.
Подмажете с масло тава и в нея подредете рибата.
Отгоре разпределете равномерно ориза.
Смесете лучените полукръгчета и едро настърганите моркови.
Добавете сосовете към зеленчуците: майонезата, сметаната и кетчуп, колкото прецените.
Разбъркайте и нанесете комбинацията върху оризовия слой.
Най-отгоре сложете няколко парченца масло.
Изпечете ястието във фурната за 30-35 минути при 180 градуса.
Добър апетит!
Източник: vkusnogotovim.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
РИБЕН КОЛАГЕН 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ДЖЕЙМИСЪН ОМЕГА БИОКОМПЛЕКС 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 80
РИБЕНО МАСЛО капсули * 90 GNC
НИРВАНА СПА МОРСКИ КОЛАГЕН, ОБОГАТЕН С МАГНЕЗИЙ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА сашета * 14
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
Коментари към Червена риба с ориз на фурна