Царевична супа с шафран и скариди

Необходими продукти:
- 100 грама масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, намачкани
- 1 дълга люта чушка, нарязана на ситно
- зърната от 4 кочана царевица
- 1 чаена лъжица шафран
- 6 супени чаши пилешки бульон
- 400 грама скариди, нарязани на дребно
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете половината от маслото и зехтина, когато се сгорещят, прибавете лука, чесъна и лютата чушка. Пържете 5 минути, докато лукът омекне. Добавете зърната царевица, половината от шафрана и разбъркайте, за да се оцвети маслото. Сипете бульона и сложете в супата кочаните от царевицата. Варете на слаб огън 40 минути, за да обогатите максимално вкуса на бульона. Извадете кочаните от царевица и половината от супата блендирайте. Върнете пюрираната супа обратно в тенджерата и разбъркайте. Подправете на вкус.
В тенджера разтопете останалото масло и прибавете шафрана. Пържете 2-3 минути, за да добие маслото плътен цвят. Прибавете скаридите и разбъркайте, след около 2-3 минути свалете от котлона и подправете.
Сервирайте супата със скаридите.
delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
- Хрупкави панирани скариди
- Пикантни скариди на тиган с лимон и кориандър
- Пържен ориз със скариди и зеленчуци
- Скариди със зеленчуци в бирен сос
- Печени скариди с кокосови стърготини
- Скариди със салата от чушка и печена царевица
- Рибена яхния с треска и скариди
Коментари към Царевична супа с шафран и скариди