Царевична супа с пилешко филе и джинджифил
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пилешки или зеленчуков бульон
- 2 чаени чаши вода
- 420 грама царевица от консерва, отцедена
- 1 чаена лъжичка соев сос
- 1 чаена лъжичка джинджифил, настърган на ситно
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 чаена лъжичка царевично брашно, размито с вода
- 1 яйце, леко разбито
- 1 чаена чаша пилешко филе, сварено и нарязано
- 3 супени лъжици зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Смесете бульона, водата, сладката царевица, соевия сос, джинджифила, чесъна и царевичното брашно в голяма тенджера.
- Загрейте ги на силен огън и след като сместа заври, намалете степента на котлона до средно силна.
- Гответе в продължение на 5 минути, докато леко се сгъсти.
- Подправете със сол, изключете котлона и бавно добавете разбитото яйце, като бъркате непрекъснато.
- Добавете пилешкото месо и подправете с прясно счукан бял пипер.
- Разпределете царевичната супа в купички, гарнирайте със зелен лук и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Коментари към Царевична супа с пилешко филе и джинджифил