Царевична салата

Необходими продукти:
- 6 кочана царевица
- 1 голяма зелена чушка, нарязана
- 2 домата, нарязани
- 1/4 чаена чаша нарязан червен лук
- 1/2 връзка кориандър (или магданоз), нарязан
- 2 чаени лъжици зехтин (или повече на вкус)
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Затоплете скара или барбекю и изпечете царевицата, докато омекне и някои зрънца покафенеят. Отнема около 10 минути, така че не бързайте. Когато царевицата изстине, с нож отрежете зрънцата от кочана или почистете по друг начин, който на вас ви е удобен.
Комбинирайте печените царевични зърна със зеленчуците. Подправете със зехтин, сол и пипер според вашите предпочитания. Оставете поне 30 минути, преди да консумирате, по този начин ароматите ще се освободят и вкусът на салатата ще е по-добър и завършен.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Топчета мамалига със сирене
- Царевични медальони с мед и плодове
- Студена кокосова супа с царевица
- Царевица на скара с бекон и масло
- Елоте (мексиканска улична царевица)
- Хляб от сладка царевица
- Пикантна царевица по мексикански
- Бърза царевична каша с маслини, лук и кашкавал
- Царевичен сладолед
Коментари към Царевична салата