Царевична запеканка с домати

Необходими продукти:
2 средни домата
1 консерва царевица
1 чаена лъжица къри на прах
4 супени лъжици царевично брашно
120 грама кашкавал
4 яйца
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете доматите на половина, почистете от семената и нарежете на малки кубчета.
Отцедете течността от царевицата, кашкавала настържете на едро ренде.
Смесете доматите и царевицата, добавете кърито, след това брашното, кашкавала и разбъркайте всичко.
Следва да прибавите разбитите яйца, сол и пипер на вкус.
Разбъркайте добре.
Покрийте дъното на подходяща голяма форма с хартия за печене и изсипете сместа.
Поставете във фурната при 160 - 170 градуса за около половин час. Запеканката трябва да стане златиста и еластична.
Когато се охлади, извадете от тавата и нарежете на триъгълници.
Може да поднесете ястието и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 G ЗЛАТИСТО СВЕТЛО КЕСТЕНЯВО
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ С ЦАРЕВИЦА 200 мл
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 11 A ПЯСЪЧНО ПЕПЕЛНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Сос от печени домати с чесън и босилек
Коментари към Царевична запеканка с домати