Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло

Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло

Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло - изображение

Необходими продукти:

  • 30 грама нарязан на ситно бекон
  • 1-2 супени лъжици зехтин
  • 1 1/2 чаена чаша царевично брашно
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 големи яйца на стайна температура
  • 1 чаена чаша мътеница
  • 1/4 чаена чаша нарязан босилек
  • 1 накълцана скилидка чесън
  • 1 консерва от 400 грама домати, отцедена
  • 1 консерва от 400 грама маслини, отцедени (без костилка)

за маслото:

  • 1 чаена чаша меко масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/3 чаена чаша настъргано сирене азиаго
  • 2 супени лъжици тънко нарязан зелен лук
  • 1 1/2 чаена лъжица босилек
  • 1/2 чаена лъжица риган
  • 1 скилидка чесън, намачкана (по желание)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Запържете бекона в тиган с огнеупорна дръжка и диаметър 25 сантиметра. Извадете от тигана и подсушете мазнината с кърпа, като запазите от нея 2 супени лъжици.

Разбийте двата вида брашно с бакпулвера и солта. В друга разбъркайте яйцата, мътеницата, чесъна и босилека. Прибавете към яйцата и доматите. Прехвърлете при брашното и разбъркайте.

Накрая сложете маслините и изсипете в тигана. Изпечете за 20 минути до суха клечка, след което охладете.

За маслото разбъркайте мекото масло с миксер, за да стане пухкаво. Към него прибавете зехтина и всички подправки.

Сервирайте маслото с царевичния солен кекс.

Да ви е вкусно!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноНовиниБотаника