Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
Необходими продукти:
- 30 грама нарязан на ситно бекон
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 1 1/2 чаена чаша царевично брашно
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 големи яйца на стайна температура
- 1 чаена чаша мътеница
- 1/4 чаена чаша нарязан босилек
- 1 накълцана скилидка чесън
- 1 консерва от 400 грама домати, отцедена
- 1 консерва от 400 грама маслини, отцедени (без костилка)
за маслото:
- 1 чаена чаша меко масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/3 чаена чаша настъргано сирене азиаго
- 2 супени лъжици тънко нарязан зелен лук
- 1 1/2 чаена лъжица босилек
- 1/2 чаена лъжица риган
- 1 скилидка чесън, намачкана (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Запържете бекона в тиган с огнеупорна дръжка и диаметър 25 сантиметра. Извадете от тигана и подсушете мазнината с кърпа, като запазите от нея 2 супени лъжици.
Разбийте двата вида брашно с бакпулвера и солта. В друга разбъркайте яйцата, мътеницата, чесъна и босилека. Прибавете към яйцата и доматите. Прехвърлете при брашното и разбъркайте.
Накрая сложете маслините и изсипете в тигана. Изпечете за 20 минути до суха клечка, след което охладете.
За маслото разбъркайте мекото масло с миксер, за да стане пухкаво. Към него прибавете зехтина и всички подправки.
Сервирайте маслото с царевичния солен кекс.
Да ви е вкусно!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Солен кекс с извара и сирене
- Бърз кекс с извара и масло
- Кекс от киноа и овесени ядки с ленено семе и сушени кайсии
- Солен кекс със сирене и копър
- Веган сладко-солен кекс със зеленчуци и ядки
- Царевичен солен кекс с розмарин
- Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
Коментари към Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло