Царевичен сладолед

Необходими продукти:
- 500 милилитра сладкарска сметана
- 300 милилитра кремообразно кондензирано мляко
- 2 чаени чаши сварена бяла царевица
- 1/2 чаена лъжичка канела на прах
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
Налейте сметаната в купа и разбийте до получаването на гъст крем. В блендер сложете кондензираното мляко, добавете царевицата, канелата, ванилията и разбийте до хомогенност.
Комбинирайте внимателно двете смеси и бъркайте докато се смесят. Изсипете в кутия с капак, покрийте със стреч фолио и я затворете.
Замразете за 3-4 часа, с помощта на лъжица оформете топки и поднесете в десертни чашки.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.pizcadesabor.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮР НУТРИШЪН БАР XL СЪС СЛАДОЛЕД СТРАЧАТЕЛА 80 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ СЛАДОЛЕД 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 1 N АБАНОСОВО ЧЕРНО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 6 А ТЪМНО ПЕПЕЛЯВО РУСО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 8 N ЖИТНО РУСО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Царевичен сладкиш с прясно мляко и ананас
- Царевица с масло, пармезан и чесън
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Ароматна печена царевица
- Хрупкави карамелизирани пуканки
- Царевица, Кукуруз
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
Коментари към Царевичен сладолед