Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Царевица в бекон с меден сос (на жар)

Царевица в бекон с меден сос (на жар)

Царевица в бекон с меден сос (на жар) - изображение

Необходими продукти:

  • 4 кочана млечна царевица, почистени от листата и косата
  • 4-8 ивици бекон
  • 1/4 чаена чаша консервирани чушки Чипотле
  • 1/4 чаена чаша мед
  • 1/4 чаена чаша разтопено масло
  • сол, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Увийте всеки кочан царевица с 1-2 ивици бекон, който закрепете с клечки за зъби.

В кухненски робот или блендер разбийте консервираните чушки до еднородна маса, която прехвърлете в купа и добавете меда и маслото.

Обилно намажете кочаните с бекона с медения сос.

Напръскайте решетката на барбекюто с кулинарен спрей и изпечете царевицата на жар (на средна температура).

Обръщайте я на всеки 2-3 минути, като поливате със соса. След 20-25 минути царевицата ще бъде готова.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиНовиниБотаника