Хумус с пресни краставици и зелени подправки
Необходими продукти:
1 корнишон (или 1/2 краставица)
400 грама сварен нахут
1-2 стръка копър
1-2 стръка пресен кориандър/магданоз
1/2 лимон
1 стъбло целина
щипка смлян кориандър
щипка сух босилек
40 грама бял орехов сос
60 милилитра зехтин
100 милилитра вода
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте водата в съда със сварения нахут и разбийте с помощта на блендер до получаването на еднородна консистенция, наподобяваща гъста сметана.
Нарежете краставицата на малки кубчета.
Отделете 2-3 листенца кориандър/магданоз за украса, а останалото нарежете ситно заедно с копъра и целината.
Прибавете зелените и сухите подправки и разбъркайте всичко.
Налейте зехтина, нарязаната на ситно кора от 1/2 лимон, сока от 1/4 от цитруса, ореховия сос, сол и черен пипер на вкус. Отново разбъркайте старателно.
Готовия нахут прехвърлете в сосиера или друг подходящ съд, направете вдлъбнатина на повърхността му (в средата) и в нея сложете краставицата.
Украсете със заделените листенца, напръскайте с лимонов сок и поднесете хумуса охладен с резен лимон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Калоферче
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос Бъфало
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Рецепти за салати от маруля
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Хумус с пресни краставици и зелени подправки