Хумус от тиква с чесън

Необходими продукти:
- 1 тиква (около 1 килограм)
- 1 чаена чаша зехтин + 2 супени лъжици
- 1/2 чаена чаша скилидки чесън
- 2 люти чушки, почистени от семената
- 1/4 чаена чаша тахан
- 3 супени лъжици лимонов сок
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 170 градуса.
Разрежете тиквата през средата, почистете я от семената. Намажете я с 2 супени лъжици зехтин и я запечете с кората нагоре във фурна за 1 час, докато омекне.
Чесъна, лютите чушки и останалия зехтин опържете на много ниска температура на котлона за около 30-40 минути, докато омекнат. Чесъна трябва да е съвсем леко кафяв, не допускайте температурата да се увеличи и да се получи пържене.
Извадете сърцевината на тиквата и я сложете в блендер. Добавете чесъна, зехтина, чушката, тахана и лимоновия сок.
Пюрирайте до гладка консистенция за 1 минута.
Подправете на вкус със сол и черен пипер. Ако текстурата ви се струва гъста, добавете малко вода, за да достигнете желаната гъстота.
При сервиране добавете малко кисело мляко върху филийката, печено тиквено семе и кориандър.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Печена солена тиква
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Рецепти за печена тиква с мед и орехи
- Хумус с авокадо, артишок и спанак
- Тиква, Кюрбисия
- Сладка тиква с орехи
Коментари към Хумус от тиква с чесън