Хрупкав хаш браунс с картофи

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 4 супени лъжици зехтин /студено пресован/
- сол и черен пипер на вкус
- пресен нарязан магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
- Обелете и настържете картофите.
- Използвайте гевгир, за да ги изплакнете и отстраните отделилото се нишесте.
- Отцедете хубаво от водата, след което ги притиснете между шепите си. Накрая подсушете с чиста домакинска кърпа. Имайте предвид, че трябва да са максимално сухи.
- Овкусете настърганите и подсушени картофи с 1 супена лъжица зехтин, сол и черен пипер на вкус.
- Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган с незалепващо покритие с диаметър около 22 сантиметра.
- Разпределете овкусените картофи в тигана и ги притиснете надолу с помощта на лъжица. Височината им не трябва да е повече от 1,5 сантиметра.
- След 5-8 минути долната страна на хаш брауниса ще придобие златисто кафяв цвят, а картофките ще бъдат хрупкави.
- Обърнете го върху голяма чиния, след което върнете отново в тигана, за да се запече и от другата страна.
- Поръсете ръбовете на картофения хаш браунс с останалата 1 супена лъжица зехтин.
- Гответе до образуването на златисто кафява хрупкава коричка.
- Сервирайте в голяма чиния, като преди това го поръсите с прясно нарязан магданоз.
- Поднесете като топло предястие или гарнитура.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Зеленчукова запеканка с извара
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Хрупкав хаш браунс с картофи
Нещо като нашенския пататник.