Хрупкав пържен лук

Необходими продукти:
- 1 килограм кромид лук
- 100 милилитра олио
- 1 чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Обелете кромида, нарежете го на неголеми кубчета, които сложете в съд и поръсете със солта. Затворете съда и разклатете добре, за да може подправката да достигне до всички парченца лук. Оставете за 5 минути, след това поръсете с брашното, отново затворете и разклатете.
Сгорещете олиото в тенджера или тиган, изсипете в него лука и пържете до образуването на златиста коричка.
Извадете върху хартия, тя ще поеме ненужната мазнина.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Лучени кръгчета на скара
- Маринован лук, печен на барбекю
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Салата от маслини и лук
Коментари към Хрупкав пържен лук