Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Хрупкав пържен лук

Хрупкав пържен лук

Хрупкав пържен лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм кромид лук
  • 100 милилитра олио
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици брашно

 

Начин на приготвяне:

Обелете кромида, нарежете го на неголеми кубчета, които сложете в съд и поръсете със солта. Затворете съда и разклатете добре, за да може подправката да достигне до всички парченца лук. Оставете за 5 минути, след това поръсете с брашното, отново затворете и разклатете.

Сгорещете олиото в тенджера или тиган, изсипете в него лука и пържете до образуването на златиста коричка.

Извадете върху хартия, тя ще поеме ненужната мазнина.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиИсторияБотаникаЛайфстайлДиети