Хрупкаво панирано пилешко месо с лют сос и мед
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша сос Срирача
- 2 супени лъжици пчелен мед
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 1/2 чаена лъжица сусамово олио
- 1/2 чаена лъжица пресован чесън
- 1/4 чаена лъжица джинджифил на прах
- 500 грама пилешки гърди, нарязани на хапки в желан размер
- 1 1/2 чаена чаша едра галета
Начин на приготвяне:
Комбинирайте соса Срирача, меда, соевия сос, сусамовото олио, чесъна и джинджифила.
Потопете парченцата месо в соса и оваляйте в галетата.
Подредете върху хартия за печене и запечете във фурната 20 минути на 220 градуса, докато станат златисти.
Сервирайте със сос по желание и консумирайте, докато са все още горещи.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Хрупкаво панирано пилешко месо с лют сос и мед